Головна » 2021 » Грудень » 21 » "Відьом", яких стратили у 16-18 століттях, хочуть посмертно помилувати у Шотландії

"Відьом", яких стратили у 16-18 століттях, хочуть посмертно помилувати у Шотландії

відьма

Організація "Відьми Шотландії", яка домагається виправдання людей, страчених за звинуваченнями у "відьомстві", подала до парламенту Шотландії петицію про помилування, а також про вибачення перед усіма обвинуваченими. Про це повідомляє Independent.

Організація, у березні зареєструвала на сайті парламенту Шотландії петицію про "прощення" та вшанування пам’яті усіх засуджених за законом “Про чаклунство” 1563 року. Петиція набрала понад 3 400 підписів та отримала підтримку деяких політиків.

Цей закон діяв у Шотландії до 1736 року. За цей час, згідно з даними організації, за "відьомство" було страчено щонайменше 2 558 людей. Загалом 3 837 людей звинуватили в чаклунстві, близько 84% з яких були жінки. Проте в організації наголошують, що ці цифри є приблизними. Оскільки “чаклунство” було тяжким злочином, засуджених просто спалювали на вогнищі.

Обвинувачених у "відьомстві" катували, щоб ті зізнались у злочині: не давали спати, пускали кров, щоб подивитися на реакцію "відьми", також оглядали голяка (зокрема і на публіці), виривали нігті тощо.

У 1736 році було визнано, що страта людей за “чаклунство” є неправильною, а сам злочин змінили на “удаване чаклунство” з позбавленням волі на один рік.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1823

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]