Головна » 2019 » Березень » 23 » Відоме своєю контрабандною активністю закарпатське село Ділове

Відоме своєю контрабандною активністю закарпатське село Ділове

  Закарпатське село Ділове відоме своєю контрабандною активністю

Розташоване у Рахівському районі с.Ділове знаходиться за кілька кілометрів від Румунії.

Річка Тиса є природнім форпостом, що ділить прикордонні лісосмуги України та Румунії. Саме водоймою так часто користуються «водолази», які переміщують до сусідів контрабандне куриво. Тільки минулого року прикордонники відділу «Ділове» затримали 20 любителів нічного броду Тисою.

Відтак, ділове – постійно фігурує в інформаційному полі Держприкордонслужби. Ділянка держрубежу – у зоні відповідальності відділу прикордонної служби «Ділове».  На долю прикордонників випадають і конфлікти з контрабандистами, погрози фізичною розправою, пошкодження автомобілів. У минулому році саме на ділянці держрубежу  Ділового загинув майор Вадим Березенський, на якого з авто наїхав контрабандист.

Днями Ділове знову прозвучало в інформаційному просторі: місцеві мешканці активно протестують проти встановлення прикордонниками захисного паркану вздовж берега річки Тиса.

Будівництво призупинили, а ситуацію у Діловому «Першому кабельному» прокоментували у прес-службі Мукачівського прикордонного загону:

Спорудження захисного паркану  здійснюється на виконання розпорядчих директив  Держприкордонслужби, розпорядження голови Закарпатської ОДА, висновків міжвідомчої наради правоохоронних органів в Закарпатській області. Мета – боротьба з протизаконним переміщенням контрабанди  на територію сусідньої держави, – зазначила  начальник прес-служби Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова.

Наразі будівництво паркану призупинено і буде продовжено лише після проведення сесії Ділівської сільської ради. Планується, що у роботі сесії візьмуть участь представники Мукачівського прикордонного загону, Національної поліції, актив села. Прикордонники матимуть можливість роз’яснити населенню доцільність та законність своїх дій щодо будівництва паркану.

У Мукачівському прикордонному загоні зазначили, що паркан споруджуватимуть на ділянках, найбільш загрозливих для вчинення притизаконних дій, зокрема, переміщення контрабандних тютюнових виробів.

Зазначимо, протяжність паркану на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Ділове», становить 7 тисяч метрів.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1515

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]