Головна » 2023 » Січень » 19 » Відзнаку почесного громадянина Києва отримав Борис Джонсон

Відзнаку почесного громадянина Києва отримав Борис Джонсон

Звання почесного громадянина Києва Джонсону присвоїли ще наприкінці листопада 2022 року, проте чекали на його візит, аби вручити відзнаку особисто.

Мер Києва Віталій Кличко поспілкувався в Давосі з колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Він вручив Джонсону нагороду від української столиці – звання почесного громадянина міста Києва.

"Борис неодноразово відвідував українську столицю – і в мирний, і в найдраматичніший час нашої боротьби проти російського агресора. Як прем’єр Великої Британії Джонсон робив все можливе для допомоги Україні. І продовжує підтримувати нас та переконувати в необхідній підтримці цивілізований світ", – наводить слова мера столиці прес-служба Кличка.

Джонсон подякував за відзнаку і висловив переконання, що українці переможуть у боротьбі за свою свободу.

путін зробив катастрофічну помилку. А все, що ми, друзі України, маємо робити зараз – це продовжувати підтримувати Україну – танками, літаками, фінансовими ресурсами, усім необхідним. Поки Україна переможе. Україна –вільна, суверенна, незалежна європейська країна!", – наголосив він.

Примітно, що звання почесного громадянина Києва екс-премʼєру Великої Британії присвоїли ще наприкінці листопада 2022 року. У столиці чекали на його візит, аби вручити відзнаку особисто.

Війна в Україні: роль Бориса Джонсона

Борис Джонсон активно опікувався питаннями допомоги Україні у війні з росією протягом свого перебування на посту премʼєр-міністра Великої Британії. Проте навіть після відходу з посади він не перестав підтримувати нашу країну.

Так, у своїй колонці для WSJ він написав, що війна в Україні може закінчитися тільки з поразкою російського президента володимира путіна. Він наголосив, що українців тероризують ракетами і безпілотниками, і світ не повинен продовжувати лише спостерігати за цим.

13 січня британське видання The Guardian повідомляло, що екс-прем’єр-міністр Великої Британії планує поїздку в Україну, щоб відвідати президента Володимира Зеленського. Водночас офіційної інформації про поїздку не було, прес-секретар Джонсона відмовився від коментарів.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-01-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1310

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]