Головна » 2016 » Січень » 20 » Вирушило до Австрії керівництво Берегівщини - вивчати екобудинки на енергії сонця

Вирушило до Австрії керівництво Берегівщини - вивчати екобудинки на енергії сонця

Міський голова Берегова Золтан Бабяк та керівництво Берегівської РДА на чолі з Іштваном Петрушкою вирушили до Австрії - на міжнародний форум з питань енергозбереження та використання альтернативного енергії.

Семінар проходить у австрійському місті Гросшенау. Саме тут знаходяться цілий мікрорайон так званих "пасивних" екобудинків, які споживають для обігріву дуже мало енергії.

Має він назву "Зонненплатц" - Сонячна площа. Створили його засновники місцевої асоціації екологів брати Брюкнери. Один з братів - Мартін - є нині мером Зонненплатцу. У 1982 році він був директором школи і побудував котельню, що працює на біомасі та використовує відходи їдальні.

Потім брати вирішили збудувати мікрорайон з будинків, які були б екологічними та споживали невелику кількість енергії.

У 2007 році їх мрія здійснилася. У результаті була досягнута мета - знизити до мінімуму потреби помешкань у опалюванні та максимально використати сонячну енергію. В процесі будівництва використовували виключно екологічні матеріали, а при установці системи опалення - прості та ефективні рішення. Нині цей мікрорайон функціонує як готель. Оренда одного будинку на день коштує 219 євро.

Чи пригодяться ці знання з енергозбереження нашому керівництву - побачимо. Не виключено також, що незабаром австрійці запропонують Берегівщині якийсь спільний проект у галузі альтернативної енергетики.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1893

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]