Головна » 2018 » Вересень » 7 » Виставка унікальної авторської вишивки в Ужгороді триває

Виставка унікальної авторської вишивки в Ужгороді триває

В Ужгороді триває виставка унікальної авторської вишивки

Наталія Фурлєтова представила в Ужгороді унікальну авторську вишивку.

Про це інформує Перший кабельний.

5 вересня 2018 року в ужгородській галереї «Диптих» відкрилася виставка робіт жительки міста Наталії Фурлєтової. Вишивальниця представила на розсуд глядачів 17 робіт, виконаних упродовж останніх півтора року, йдеться у повідомленні Культурно-мистецької фундації Brovdi Art.

Наталія Фурлєтова родом із Росії, за освітою економіст. Упродовж останніх 10 років разом із чоловіком живе і працює в Ужгороді, займаються спільним бізнесом. Вишивкою вирішила зайнятися спонтанно, і хоча це фактично перші роботи майстрині, всі вони надзвичайно оригінальні та унікальні за колористикою і смисловим наповненням.

Перша робота Наталії – портрет відомого художника Вінсента ван Гога.

«Якось, в одну прекрасну мить мені захотілося взяти репродукцію і в якійсь незвичній формі її представити, – пригадує майстриня мить, коли прийшло бажання зайнятися творчістю. – Я вибрала вишивку, мені здалося, що я зможу передати нитками текстуру фарб, мазки. Від цього й пішло далі…»

Що найцікавіше, перша робота далася легко, хоча й довелося над нею працювати загалом упродовж приблизно 40 годин. Працювалося, як на одному подиху, не доводилося ні переробляти, ні розпускати нитки.

«Загалом весь процес вишивання відбувається ніби на інтуїтивному рівні, – розповідає Наталя. – Коли не плануєш нічого заздалегідь, то не робиш помилок, бо просто не знаєш, яким має бути кінцевий результат. Саме тому все виходить без якихось особливих змін. Поки що за всю свою практику я ще нічого не виправляла».

Щодо тем, то майстриня каже, що обирає їх спонтанно: в мить, коли виникає задум чи ідея, відбувається порив – бере до рук черговий шматок полотна.

«Взагалі все це якось безперервно відбувається. Кожна робота – це новий експеримент, нове бачення для мене, новий рух. Я взагалі особливо нічого не планую, все виходить спонтанно, тому очевидно що й виглядає це так художньо», – розповідає майстриня.

Сьогоднішня виставка Наталії Фурлєтової перша. Майстриня не знає, якою буде реакція людей, але сподівається, що позитивною.

Ознайомитися з виставкою «The Facis» Наталії Фурлєтової в галереї «Диптих» можна впродовж місяця.

Нагадаємо, що в Ужгороді відбудеться благодійний захід на честь загиблих співробітників СБУ.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-09-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1613

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]