Головна » 2015 » Вересень » 27 » Виставку робіт художника Степана Шолтеса відкрили в Ужгороді

Виставку робіт художника Степана Шолтеса відкрили в Ужгороді

Щедрою палітрою яскравих кольорів карпатської природи засяяли цими вихідними виставкові зали Закарпатського обласного художнього музею ім. Й.Бокшая, прикрашені полотнами Заслуженого художника України, співзасновника Об’єднання професійних художників Закарпаття Степана Шолтеса.

На відкриття персональної виставки, приуроченої 55-літтю творчої діяльності знаного і шанованого у краї митця, прийшли десятки поціновувачів його таланту.

«Важко не стати художником, коли найкращим взірцем є твій батько – учитель від Бога та один з найталановитіших митців Закарпаття – Золтан Шолтес. Отримавши від батька генетичний спадок митця Степан з раннього дитинства не лише зростав у світі образотворчого мистецтва, а й відкривав для себе скарби природи рідного краю, його найзаповітніші куточки», - мовила на відкритті виставки мистецтвознавець Людмила Біксей.

Про творче кредо митця, його багатогранний талант художника і архітектора, активного громадського діяча на відкритті виставки говорили директор музею Франциск Ерфан, голова Закарпатської облорганізпції НСХ України Борис Кузьма, секретар Ужгородської міськради Богдан Андріїв та інші.

Виставлені в експозиції виставки живописні ландшафтні полотна Карпатських гір, сакральні зображення перлин народної архітектури - закарпатських храмів, камерні акварелі затишних куточків старого Ужгорода створені ним впродовж останніх 2-3 років засвідчують, що автор живе й плідно творить на одному подиху, одним поривом серця, яке назавжди прописалося у високих небокраях Отчої землі.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11053

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]