Головна » 2024 » Липень » 19 » Визнаються не придатними до служби менше 10% серед раніше обмежено придатних, що вже пройшли переобстеження - Генштаб

Визнаються не придатними до служби менше 10% серед раніше обмежено придатних, що вже пройшли переобстеження - Генштаб

Після проходження переобстеження менше 10% визначається непридатними серед раніше обмежено придатних. Про це під час  повідомив начальник Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, полковник Роман Горбач.

"Після того, як із законодавства прибрали такий термін, як обмежено придатний, всі військовослужбовці протягом 9 місяців за відповідним планом, графіком, який складений командуванням Медичних сил, проходять переобстеження.

І всі обмежено придатні будуть або придатні до проходження військової служби, або придатні для проходження військової служби у визначених місцях, таких, як тилові підрозділи, підрозділи логістики або ТЦК, або взагалі будуть непридатними для проходження військової служби і надалі будуть звільнені з неї.

Для розуміння, із всіх обмежено придатних десь дуже мала частка - це менше 10% визначається непридатними зараз під час проходження служби, і приблизно 50 на 50 особовий склад ділиться на абсолютно придатних і придатних у визначених військових частинах", - пояснив Горбач.

Скасування статусу "обмежено придатний"

Нагадаємо, 21 березня 2024 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. У законі №10313 більше не розглядають чоловіків призовного віку "обмежено придатними", залишається норма про повну "придатність або непридатність".

Також в Міноборони пояснили, що передбачає скасування статусу "обмежено придатний":

"Громадяни, які визнані "обмежено придатними", мають повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців після набрання чинності законом. Тобто до 04.02.2025 року", - пояснили у Міноборони.

Так, після повторного огляду військові визнані:

  •     непридатними - будуть звільнені з військової служби;
  •     придатними - продовжать проходити військову службу.

А військовозобов'язані визнані:

  •     непридатними - виключаються з військового обліку;
  •     придатними - можуть проходити службу.

За матеріалами: Новини сьогодні
19-07-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1177

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]