Головна » 2022 » Листопад » 4 » Визнала росію країною-терористкою Чехія

Визнала росію країною-терористкою Чехія

росія країна-терорист

За резолюцію проголосували 12 з 14 депутатів, які входять до складу комітету.

Комітет у закордонних справах парламенту Чехії ухвалив резолюцію про визнання російського режиму терористичним. Це третя країна у світі, яка визнала росію державою-терористкою. Про це ровідомляє Ceske Noviny.

За резолюцію проголосували 12 з 14 депутатів, які входять до складу комітету. Депутати засудили агресію росії в Україні та атаки на мирне населення, цивільні об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури.

"Обстріли та розміщення військових підрозділів на території Запорізької атомної електростанції є загрозою для мирного населення не лише на території України. Прямі або непрямі погрози застосувати ядерну зброю, а також неправдиві та безпідставні звинувачення України у плануванні використання зброї масового знищення є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою європейській безпеці", - йдеться у резолюції.

У документі вказано, що дії російських загарбників та інших збройних формувань, підримані рф, відповідають ознакам воєнних злочинів та злочинів проти людяності і винні мають бути покарані.

Варто зазначити, що подібну резолюцію про визнання росії державою-терористкою раніше ухвалили Естонія та Польща.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-11-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1332

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]