Головна » 2019 » Травень » 31 » Визнали протиправною бездіяльність голови Хустської РДА

Визнали протиправною бездіяльність голови Хустської РДА

  Бездіяльність голови Хустської РДА визнали протиправною

Окружний суд визнав протиправною бездіяльність очільника Хустщини Назарія Павлія і зобов’язав його розглянути як належне скаргу трудового колективу Хустської районної стоматологічної поліклініки.

Про таке повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

10 квітня 2019 р. Закарпатський окружний адміністративний суд розглянув адміністративну справу за позивною заявою трудового колективу Хустської районної стоматполіклініки до голови Хустської райдержадміністрації Назарія Павлія, Відділу охорони здоров’я Хустської РДА та Хустської районної ради про визнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним та скасування рішення.

Суть адміністративного позову лікарів-стоматологів, зокрема, полягала в тому, що очільник Хустщини Н.Павлій не розглянув у встановленому законом порядку звернення-скаргу трудового колективу Хустської районної стоматологічної поліклініки і не поновив їх порушенні права.

Лікарі просили очільника Хустщини скасувати як незаконний наказ начальника Відділу охорони здоров’я РДА В.Бабича щодо переведення їх на госпрозрахунок, тобто наданню платних медичних послуг за кошти населення, що прямо заборонено Конституцією України. Тобто ці “реформаторські” зміни, які не передбачені ні медичною реформою, ні законодавством, унеможливлюють належне виконання медиками своїх професійних обов’язків і передусім ставить під загрозу можливість своєчасного та безкоштовного отриманя громадянами даного виду медичних послуг.

Голова РДА не розглянув їх скаргу, а направив її на розгляд органу, чий наказ і оскаржувався – начальнику охорони здоров’я Хустщини, який в свою чергу прогнозовано її відхилив.

Таким чином суд встановив, що Н.Павлій порушив пряму заборону законодавства, встановлену ч.4 ст.7 Закону України “Про звернення громадян”, якою забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.

Окрім того, Назарій Павлій в суд жодного разу не з’явився і не забезпечив представника, чим в чергове цинічно знехтував вимогами чинного законодавства.

Як наслідок, окружний суд визнав протиправною бездіяльність голови Хустської РДА Назарія Павлія і зобов’язав його розглянути як належне скаргу трудового колективу Хустської районної стоматполіклініки.

Слід зазначити, що у разі набуття рішення законної сили, буде встановлений черговий факт грубого порушення законодавства, яке є фактично не сумісним із зайняттям посади голови райдержадміністрації, оскільки той є гарантом дотримання Конституції України та законності на відповідній території. Перший факт, сумновідомий громадськості, видача Н.Павлієм очевидно незаконних “гесівських” розпоряджень щодо будівництва каскаду міні-ГЕС на р.Ріка, які в подальшому під тиском громадськості були скасовані головою Закарпатської ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1511

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]