Головна » 2020 » Березень » 23 » Визнати незаконним рішення про Консультативну раду пропонують у Раді: проєкт постанови

Визнати незаконним рішення про Консультативну раду пропонують у Раді: проєкт постанови

У Раді пропонують визнати незаконним рішення про Консультативну раду: проєкт постанови

Верховній Раді України пропонують визнати незаконним рішення про створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО.

Про це свідчить текст відповідного проєкту постанови №3229 "Про результати роботи засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року в м.Мінськ, Республіка Білорусь".

"Вважати що документи, погоджені й підписані 11 березня 2020 року на засіданні Тристоронньої контактної групи, в м. Мінськ, Республіка Білорусь, зокрема, проєкт Рішення про заснування Консультативної ради (робочої групи), прямо суперечать Конституції України, закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" та національним інтересам України", – йдеться у тексті постанови.

Нардепи пропонують вважати неприпустимим подальше підписання представниками України будь-якого рішення про створення чи заснування Консультативної ради (робочої групи), як це передбачено пунктом 4 протоколу засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року.

"Надалі вести переговори з мирного врегулювання безпосередньо з офіційними представниками Російської Федерації, як держави, що вчинила збройну агресію проти України, з обов’язковим залученням інших суб’єктів міжнародного права. Визначити, що передумовою вжиття будь-яких кроків щодо мирного врегулювання має бути беззастережне довготривале припинення вогню", – наголосили вони.

Нагадаємо, частина народних депутатів фракції "Слуги народу" звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення "консультативної ради" у політичній підгрупі ТКГ. Наразі його підписали 56 депутатів.

Раніше співголова фракції "Європейська Солідарність" Артур Герасимов заявив, що створення "консультаційної ради" між Києвом і представниками терористів – це крок до капітуляції.

Раніше Єрмак заявляв, що рішення про створення "консультативної ради" з представниками терористичних угруповань "Д/ЛНР", де представники України вестимуть переговори з представниками окупаційних адміністрацій ОРДЛО, може бути ухвалено на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-03-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1410

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]