Головна » 2022 » Квітень » 17 » Визнати злочини Росії в Україні геноцидом можуть США

Визнати злочини Росії в Україні геноцидом можуть США

злочин росія геноцид

Зібрані докази, ймовірно, підтвердять слова президента США Джо Байдена про те, що злочини Росії в Україні є геноцидом. Про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Нагадаємо, 12 квітня Байден назвав дії рф в Україні геноцидом, оскільки стає все очевиднішим, що "путін просто намагається знищити ідею можливості бути українцями і докази зростають".

Заява Байдена "йде від серця", зазначила Нуланд, а для того, щоб американський уряд офіційно визнав події в Україні геноцидом, може знадобитись багато часу. При цьому Нуланд висловила переконання, що слова Байдена отримають правове підтвердження.

"Я вважаю, що те, як президент Байден це назвав, в кінцевому підсумку підтвердять докази. Зрештою, те, що там відбувається - не випадковість. Це навмисне рішення Росії та її сил зруйнувати Україну та її цивільне населення", - зазначила Нуланд.

Раніше радник з нацбезпеки США Джейк Салліван вказав, що уряд США вивчає ситуацію в Україні і те, чи можна її юридично кваліфікувати як "геноцид".

"Це аналіз, який ми систематично здійснюємо, - сказав Салліван. - У Державному департаменті є відділ, який збирає докази і потім здійснює юридичний аналіз, тому що геноцид - це юридичне визначення".


За матеріалами: Новини сьогодні
17-04-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1705

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]