Головна » 2022 » Листопад » 3 » Визнав терористичним російський режим Комітет у закордонних справах парламенту Чехії

Визнав терористичним російський режим Комітет у закордонних справах парламенту Чехії

  Комітет у закордонних справах Палати депутатів парламенту Чехії визнав правлячий режим рф терористичним, ухваливши відповідну резолюцію.

Про це повідомив голова зовнішньополітичного комітету палати депутатів чеського парламенту Марек Женішек.

Комітет у закордонних справах, очолюваний ним, прийняв таку резолюцію — режим в рф є терористичним.

 “Настав час називати речі своїми іменами. Ви дієте як терорист, ви є терорист, і ми не ведемо переговорів з терористами”, – наголосив Женішек.

За резолюцію проголосували 12 з 14 депутатів у комітеті.

Чеські депутати засудили збройну агресію рф проти України та, зокрема, напади на цивільних та об’єкти критичної інфраструктури.

Так, основною метою останньої хвилі масованих російських атак стали урядові установи та об’єкти енергетичної інфраструктури, при яких постраждали десятки цивільних осіб.

У Комітеті наголосили, що дії російських військ та інших збройних формувань, створених за підтримки влади рф відповідають ознакам воєнних злочинів та злочинів проти людяності й винні у цьому мають понести відповідні покарання.

Раніше, 18 жовтня, 88 голосами “за” парламент Естонії ухвалив заяву, в якій засуджує незаконну анексію територій України та оголошує російський режим терористичним.

Вже 26 жовтня, Сенат Польщі одностайно, 85 голосами, ухвалив резолюцію про визнання влади російської федерації терористичним режимом.

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рф часто звинувачує інших у тому, що має намір зробити самостійно. Тому він застеріг державу-агресора від ескалації під приводом звинувачень України у створенні так званої “брудної бомби”.
    
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький різко розкритикував Німеччину за її колишню політику у сфері енергетики. Він закликав розширити санкції проти рф через бомбардування стратегічної інфраструктури в Україні.
    
Міністерство закордонних справ рф висловило протест пані послу Великої Британії Деборі Броннерт у зв’язку з тим, що росіяни вважають: британські сили причетні до удару безпілотників по Чорноморському флоту рф в Криму.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1333

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]