Головна » 2021 » Листопад » 24 » Включити до програми виплат для вакцинованих авіаквитки хоче Кабмін

Включити до програми виплат для вакцинованих авіаквитки хоче Кабмін

авіа

Міністерство інфраструктури веде переговори з українськими авіакомпаніями щодо участі у програмі виплат у розмірі 1 тисячі грн для вакцинованих проти COVID-19. Інфраструктурні підприємства, такі як "Укрзалізниця" та Міжнародний аеропорт "Бориспіль", беруть участь у робочій групі разом з Міністерством цифрової трансформації та іншими учасниками. Про це розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Ми, звичайно ж, підтримуємо цю ідею і розуміємо, що, швидше за все, одержувачем цих коштів у результаті буде саме "Укрзалізниця". У той же час ми ведемо діалог з українськими авіакомпаніями, які заздалегідь висловили готовність адаптувати ціну і конкурувати за пасажирів. Нині вже чотири українські авіаперевізники попередньо готові до реалізації цієї ініціативи", – сказав міністр.

"Наприкінці року ми маємо певне зростання користування пасажирським транспортом. Але зараз, коли почалися обмежувальні заходи у зв’язку з посиленням епідемії COVID-19, ми відчуваємо де-який відтік пасажирів, відповідно, недоотримуємо прибуток. Тому ми, звичайно, як постраждала в цій частині галузь дуже сподіваємося, що це нам допоможе", — наголосив міністр.

Ідея залучення до програми інфраструктурних компаній полягає саме в тому, щоб щеплені українці могли сплатити поїздки по Україні — для того, щоб розвивати внутрішній туризм, додав Курбаков.

Раніше повідомлялося, що виплата за повну вакцинацію від COVID-19 у розмірі 1 тисячі гривень, яку напередодні анонсував Володимир Зеленський, здійснюватиметься із загального фонду державного бюджету.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1665

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]