Головна » 2017 » Травень » 11 » Вклонилися загиблим героям керманичі Закарпаття

Вклонилися загиблим героям керманичі Закарпаття

З нагоди Дня Перемоги над нацизмом в обласному центрі Закарпаття за участю перших осіб краю – Михайла Рівіса  та Геннадія Москаля, покладено квіти до підніжжя пам’ятника «Україна – визволителям», що на українсько-словацькому кордоні. У заході також взяли участь міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, керівники правоохоронних та контролюючих структур, представники ветеранських організацій, військових частин, військкомату, громадськості. Після покладання квітів прозвучав Гімн України та постріли почесної варти.

Затим так само відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника «Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни», що на площі Кирила і Мефодія в Ужгороді.

Далі на Пагорбі Слави Геннадій Москаль, Михайло Рівіс та Богдан Андріїв поклали троянди на могили загиблих героїв, серед яких похований героїчно загиблий під Дебальцевим – учасник АТО, майор-розвідник Віталій Постолакі. Та разом з іншими піднесли квіти до вічного вогню, вклонилися т вшанували пам’ять загиблих героїв.

Згадати тих, хто пройшов крізь пекло Другої світової війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, прийшли діти війни та пересічні ужгородці з онуками, правнуками. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять полеглих.

– Важко висловити всі слова, якими можна передати всю вдячність за безсмертний подвиг героїв у найжорстокішій війні людства, – зазначив журналістам Геннадій Москаль, додавши: – Цей день для нас як засторога майбутнім поколінням, як на здобуття великої перемоги покладено великі жертви.

– Ми у вічному боргу перед шановними ветеранами, за обірвану війною юність, за мужність, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях Другої світової війни за рідну землю. І ми повинні пам’ятати та шанувати героїчні заслуги звичайних солдатів, котрі потом і кров’ю виборювали право на спокійне і безхмарне життя для прийдешніх поколінь, – прокоментував Михайло Рівіс.

До слова, що під час Другої світової війни в Україні загинуло, за різними оцінками, від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн. Разом з тим, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

Прес-служба Закарпатської облради


За матеріалами: Новини сьогодні
11-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1759

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]