Головна » 2013 » Червень » 28 » Власнику бару неповнолітній клієнт може обійтися у 1700 гривень штрафу

Власнику бару неповнолітній клієнт може обійтися у 1700 гривень штрафу

У закон «Про охорону дитинства» внесено зміни, що стосуються нічного проведення часу підлітків. Тепер діти, які не досягли 16-річного віку, не мають права перебувати у розважальних закладах після 22 годин без супроводу дорослих.

Про це повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей Керченського МУ Роман Чередниченко, передають «Аргументи тижня - Керч».

«Верховна Рада України 16 травня поточного року змінила закон України« Про охорону дитинства », внісши поправки до статті 20. Тепер без супроводу одного з дорослих - батьків або іншої особи, діти, які не досягли 16-річного віку, не мають права перебувати в барах, ресторанах, нічних клубах та інших розважальних закладах. У 16 років можна, а до 16 - не можна », - розповів Чередниченко.

За словами начальника кримінальної міліції у справах дітей, перш за все про це законі повинні знати підприємці, адже саме їм доведеться платити штраф.

«Закон набрав чинності через десять днів після його прийняття. Отже, всі власники вже зобов'язані виконувати його в повному обсязі. У разі порушення закону, власнику закладу загрожує штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень. Особи, які перебували в розважальному закладі до 16 років, покаранню не підлягають, також як бармен, офіціант і інший працівник закладу. Карати будуть саме власника або уповноважену особу », - зазначив Чередниченко.

Начальник кримінальної міліції у справах дітей нагадав, що відповідно до чинної поправки до закону, підприємці, що сумніваються у віці відвідувача, мають право вимагати від нього пред'явити документи, що засвідчують особу.

За матеріалами: Новини сьогодні
28-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11451

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]