Головна » 2019 » Вересень » 5 » Внести проєкт бюджету вчасно обіцяє Кабмін

Внести проєкт бюджету вчасно обіцяє Кабмін

Кабінет міністрів має намір подати проєкт бюджету-2020 на розгляд парламенту до 15 вересня. Встигнути у ці терміни Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку та міністерці фінансів Оксані Маркаровій – вони передбачені законодавством.

Про це сказав народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький після засідання фракції.

На зустрічі також були присутні президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, міністерка фінансів Оксана Маркарова та генпрокурор Руслан Рябошапка.

Окрім проєкту бюджету, нардепи також обговорювали організаційні питання парламентської діяльності.

Зазначимо, про наміри Кабміну зробити усе вчасно напередодні заявляла і міністерка фінансів Оксана Маркарова. Вона наголошувала, що кожен міністр по своїй зоні відповідальності повинен мати право внести значні правки у бюджет.

Ще на початку серпня Маркарова заявляла, що проєкт бюджету перебуває на фінальній стадії.

Окрім того, в уряді планують включити до розрахунку бюджету на наступний рік ініціативи президента Зеленського щодо легалізації грального бізнесу та видобутку бурштину. Вплив цих ініціатив на бюджет наступного року вже прораховують у Мінфіні.
Як ухвалюють проєкт бюджету?

Законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів. Потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ. Після цього він йде до Верховної Ради у вигляді законопроєкту.

У Раді бюджет розглядають трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Коли за бюджет проголосують депутати після третього читання, підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду, він стає законом.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-09-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1433

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]