Головна » 2016 » Травень » 17 » Вперше на держаукціоні пустили з молотка квартиру боржника з оплати комуналки

Вперше на держаукціоні пустили з молотка квартиру боржника з оплати комуналки

За рішенням суду у Луцьку на державному аукціоні вперше в Україні продали житло сім'ї, яка заборгувала за комунальні послуги 50 тисяч гривень. Як інформує "Телеканал новин 24", ця квартира стала першою, яка була вилучена і продана саме через борги за комуналку, повідомив перший заступник мера Луцька Тарас Яковлєв.

"Квартиру відчужила виконавча служба на підставі рішення суду та стягнення заборгованості", - розповів чиновник.

Комунальники кажуть, що тягнули до останнього, адже вони можуть звернутися в суд, коли борг за ЖКП перевищує суму 13 тисяч гривень.

За їхніми словами, власникам квартири десятки разів повідомляли про все більший борг і просили його погасити. Зрештою, справу вирішили через суд - квартиру виставили на аукціон.

Реалізована квартира розташована на вулиці Коновальця у Луцьку - це спальний район. На сайті CETAM (система електронних торгів арештованого майна) зазначено, що за цією адресою продана двокімнатна квартира загальною площею 56,7 кв. м на першому поверсі дев'ятиповерхівки, і стартова ціна на аукціоні становила трохи більше як 413 тисяч гривень, але в підсумку продана за 446 тисяч. З отриманих грошей 50 тисяч піде на погашення боргу, а решту віддадуть власникам.

За даними луцьких брокерів, ціна була занижена в середньому на 100 тисяч гривень, оскільки це державний аукціон.

"Наскільки я знаю, в цій квартирі досі проживає сім'я - жінка зі своїм сином середніх років, їх поки що не виселяли", - розповів Яковлєв.

Раніше повідомлялося, що у березні порівняно з лютим борг населення за спожиті житлово-комунальні послуги зменшився на 41,3%, або на 3,04 мільярда гривень, до 4,3 мільярда гривень.

Борг за квартирну плату станом на 1 квітня 2016 року зменшився на 7 млн гривень - до 2,2 млрд гривень.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1738

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]