Головна » 2015 » Вересень » 28 » Всі обвинувачені у вбивстві Нємцова відмовилися від своїх свідчень - ЗМІ

Всі обвинувачені у вбивстві Нємцова відмовилися від своїх свідчень - ЗМІ

Шадід Губашев, заарештований за співучасть у вбивстві Бориса Нємцова, на допиті відмовився від своїх свідчень. Таким чином, у справі про розстріл політика не залишилося жодного обвинуваченого, який би визнавав провину.

Про це повідомляє Росбалт з посиланням на своє джерело.

"Шадід Губашев в минулий четвер під протокол заявив, що відмовляється від своїх зізнань, вони нібито були отримані шляхом обману та тиску", - повідомило джерело.

Згідно з версією Шадіда, деякі оперативні співробітники організували йому в СІЗО зустріч з братом Анзором. Той почав переконувати родича, що треба дати свідчення і навіть разом з оперативниками розповів, які саме. Завдяки їм, запевняв Анзор, сидіти далі буде він, а Шадід разом з ще двома обвинуваченими - Хамзат Бахаевим і Тамерланом Ескерхановим - вийде на свободу. У результаті Шадід Губашев розповів, що після вбивства Нємцова він був присутній при розмові Анзора і Заура Дадаева, під час якого вони обговорювали, як скоїли цей злочин.

Нагадаємо, увечері 27 лютого відомого російського опозиційного політика Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви. 1 березня траурний марш в пам'ять про вбитого політика пройшов у центрі столиці та інших містах Росії.

Слідчий комітет РФ назвав кілька основних версій вбивства опозиційного політика.

Президент України Петро Порошенко також повідомив, що Нємцов планував оприлюднити докази участі російських військ в Україні.

ЗМІ повідомляли, що за день до загибелі російський опозиціонер Борис Нємцов написав своїй соратниці по "РПР-Парнас" Ользі Шориній записку, в якій виклав деталі свого розслідування щодо участі російських військ у конфлікті в Україну і підтримки Москви бойовиків-сепаратистів.

У ніч проти 7 березня були затримані підозрювані у скоєнні цього злочину офіцер МВС Чеченської республіки Заур Дадаєв і співробітник московського приватного охоронного підприємства Анзор Губашев.

8 березня Басманний суд Москви ухвалив рішення про арешт п'яти підозрюваних у справі про вбивство Нємцова. Раніше обвинувачений у справі про вбивство політика Бориса Нємцова Заур Дадаєв визнав, що причетний до вбивства політичного діяча, однак потім заперечив свою провину.

Нагадаємо, що у своїх первинних, зізнаннях аур Дадаєв і Анзор Губашев пояснювали своє рішення вбити Нємцова саме особистої ненавистю до нього: на їхню думку, опозиціонер, підтримавши журналістів Charlie Hebdo, які опублікували карикатури на пророка Мухаммеда, образив таким чином всіх мусульман.

Зараз під арештом перебувають п'ятеро фігурантів справи. Згадуваний затриманими екс-офіцер батальйону "Північ" Руслан Геремеев слідчими не був допитаний через від'їзд до ОАЕ.

Як відомо, одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. Водночас донька Нємцова звинувачує вісьмох російських пропагандистів у смерті батька.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
28-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11010

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]