Головна » 2019 » Вересень » 9 » З якою метою вікінги брали жінок у походи

З якою метою вікінги брали жінок у походи

Вчені довели, що серед воїнів та чаклунів вікінгів було багато жінок. На це вказали аналізи ДНК з різних гробниць у Швеції, Норвегії та Данії.

Нині виявлено близько 30 жіночих поховань зі зброєю - переважно із сокирами. Вони мали велике символічне значення у суспільстві вікінгів. Окрім зброї, служили символами статусу та влади, їх використовували при будівництві кораблів та будинків.

У скандинавській міфології існує багато історій, які розповідають про величезну силу Вельви - наймогутнішої шаманки та провидиці. Дослідники не могли встановити, чи була вона справжньою історичною постаттю. Але нещодавно у Данії виявили таємничу могилу із загадковими давніми артефактами. Вони вказували на те, що небіжчиця не була звичайною людиною.

Жінки, які займалися чаклунством, мали високий статус у суспільстві вікінгів. Їх поважали, бо вірили, що вони могли передбачати майбутнє, лікувати і викликати хвороби, а також допомагати воїнам на полі бою та у військових походах своєю магічною силою. Міфічні захисниці дійсно існували. Археологи знайшли докази того, що жінки-воїни були реальними учасниками історичних подій.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-09-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1388

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]