Головна » 2021 » Лютий » 18 » За умови, що вони будуть мовчати правляча партія Японії дозволила жінкам бути присутнім на засіданні

За умови, що вони будуть мовчати правляча партія Японії дозволила жінкам бути присутнім на засіданні

Партія, яка перебуває при владі значну частину часу – з 1955 року, запропонувала дозволити п’яти жінкам-законодавицям приєднуватися до засідань її правління в якості спостерігачів у відповідь на критику щодо того, що в її раді переважають чоловіки.

Серед 12 членів ради партії тільки дві жінки. Також три жінки присутні в загальній раді, що складається з 25 чоловік.

Ця пропозиція з’явилося після сексистських коментарів колишнього керівника Олімпійських ігор в Токіо Йоширо Морі, який сам є членом ЛДП і колишнім прем’єр-міністром. Його слова викликали обурення в усьому світі і знову привернули увагу до гендерної нерівності в третій за величиною економіці світу.

“Цей крок дозволить більшій кількості жінок-членів ЛДП побачити, як приймаються рішення”, – сказав 82-річний генеральний секретар партії Тошіхіро Ніка.

Як повідомляє газета Nikkei, ці жінки-спостерігачі не зможуть виступати під час зустрічей, але можуть окремо направляти свої думки до секретаріату.

Японія займає 121-е місце з 153 країн у Глобальному індексі гендерного розриву Всесвітнього економічного форуму за 2020 рік. Це найбільший розрив в рейтингу серед розвинених країн з низькими показниками участі жінок в економічному житті і розширення їхніх політичних прав і можливостей.

Крім того, колишній прем’єр-міністр Сіндзо Абе виступав за політику “женоміки”, спрямовану на розширення участі жінок в економіці, але активісти кажуть, що на робочих місцях і в політиці все ще необхідні більш радикальні зміни.

Раніше повідомлялося, що голова оргкомітету Олімпійських ігор у Токіо Йосіро Морі йде у відставку через висловлювання стосовно жінок.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1324

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]