Головна » 2019 » Лютий » 4 » Забарикадувався у храмі закарпатський священик, але громада все одно перейшла до ПЦУ

Забарикадувався у храмі закарпатський священик, але громада все одно перейшла до ПЦУ

Закарпатський священик забарикадувався у храмі, але громада все одно перейшла до ПЦУ

Громада храму св. Георгія Побідоносця смт. Ясіня на Рахівщині змусила священика віддати ключі та перейшла до Православної церкви України. Наразі на Закарпатті це третій храм, який перейшов до Єдиної церкви, готуються ще три.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив владика Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій (Рудник).

“Учора у смт. Ясіня на Рахівщині громада храму св. Георгія Побідоносця залишила Хустську єпархію УПЦ МП та підтримала перехід до Закарпатської єпархії ПЦУ. Ситуація була досить напруженою, збори громади почалися о 12 годині, тривали до 15-ї, громада підтримала перехід більшістю голосів 70 - "за", 14 - "проти". Але священик відмовився від переходу, до церкви прибув благочинний від Хустської єпархії, ще кілька людей із сусідніх сіл на їхню підтримку, вони забарикадувалися у вівтарі, ображали людей та не віддали ключі від церкви. Зрештою, після довгих перемовин священик таки віддав ключі", - сказав владика Варсонофій.

За його словами, сьогодні представники громади повинні привезти до Закарпатської єпархії протокол зборів, заяву, де вони просять включити їхню громаду до складу Закарпатської єпархії ПЦУ.

"Потому я видаю указ, ми звертаємося до департаменту Закарпатської ОДА з приводу внесення змін у їхній статут, і питання вже вирішуватиметься на юридичному рівні”, - сказав владика Варсонофій.

Громада храму св. Побідоносця — це третя громада на Закарпатті, яка за останні місяці перейшла до ПЦУ.

Наразі, зі слів владики Варсонофія, до переходу під юрисдикцію ПЦУ на Закарпатті готуються ще три громади.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-02-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1572

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]