Головна » 2013 » Травень » 25 » Закарпатська область може зникнути з карти Украйни

Закарпатська область може зникнути з карти Украйни

Закарпатська область та 23 області можу зникнути з карти Украйни , про це повідомив народний депутат Сергій Гриневецький.

Він нагадав, що спроба зрушити з місця адміністративно-територіальну реформу була зроблена ще в 2005 р., але запропонована концепція викликала хвилю негативних емоцій. Сьогодні, за його словами, проблематика реформування територіального устрою та місцевого самоврядування знову дуже актуальна.

"Деякі вчені пропонують готуватися до здійснення кардинальної територіальної реформи в результаті якої замість 24 дрібних областей з'явиться 8 потужних територіально-адміністративних утворень. У більш конкретному вимірі йдеться про такий територіальному розподілі держави Україна: Автономна Республіка Крим; Донецький регіон (Донецька, Луганська області) Карпатський регіон (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області), Київський регіон (Київська, Кіровоградська, Черкаська, Чернігівська області) Подільський регіон (Вінницька, Хмельницька, Тернопільська області); Поліський регіон (Волинська, Рівненська, Житомирська області) Придніпровський регіон (Дніпропетровська, Запорізька області) Причорноморський регіон (Одеська, Херсонська, Миколаївська області) Слобожанський регіон (Харківська, Сумська, Полтавська області) ", - зазначає нардеп.

За його словами, "саме така модель територіальної реформи, на думку вчених, забезпечить чітку вертикаль виконавчої влади, консолідує грошово-фінансові ресурси, в рази скоротить бюрократичний апарат, а отже, межі та наявний потенціал нинішньої тотальної корупції. Завдяки такій територіальної оптимізації істотно зростуть інтенсивність і міцність внутрішньорегіональних зв'язків, відчутно зменшиться кількість депресивних регіонів, не будуть такими полярними розриви в соціально-економічному розвитку ".
Прокоментувати дану заяву, ми поросили одно із народних депутатів ВР від Закарпаття:
« Закарпаття та Прикарпаття ніколи в історії не були разом їх різнить культура, традиції, а саме більше менталітет, об’єднувати Закарпаття з Галичиною є абсурдом» - заявив нам нардеп.
Наше видання проведе соціологічне дослідження на цю тему і спитаємо у закарпатців, як вони відносяться до такого об’єднання.

Новини Закарпаття


За матеріалами: Новини сьогодні
25-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11494

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]