Головна » 2022 » Листопад » 21 » Захід не повинна лякати поразка росії - президент Естонії

Захід не повинна лякати поразка росії - президент Естонії

Президент Естонії Алар Каріс сказав, що західні країни не повинні побоюватися можливих потрясінь для росії, якщо ця країна програє війну.

Про це він заявив на Галіфакському безпековому форумі в Канаді, повідомляє ERR.

Каріс наголосив, що у світлі небезпек, що випливають із діяльності росії та інших авторитарних країн, євроатлантичному співтовариству необхідна довгострокова стратегія, і намітив її можливі відправні точки.

"По-перше, відправною точкою такої стратегії не може бути страх перед можливими потрясіннями, які вразять росію, якщо вона програє війну. По-друге, НАТО має якомога швидше реалізувати нову оборонну позицію, що передбачає більшу присутність і завчасне розміщення озброєнь, техніки та боєприпасів. По-третє, Європа не повинна залишатися в сірій зоні, єдина реальна гарантія безпеки - це НАТО", - сказав Каріс.

Президент Каріс нагадав, що надії, пов'язані з росією, не справдилися ні наприкінці 80-х, ні на початку 90-х, скоріше, дали можливість росії посилити контроль над демократією, яка зароджувалася, і натомість виростили імперіалістичні амбіції, які жодним чином не зробили світ безпечнішим.

"Президент путін неодноразово звинувачував Захід, зокрема, у розв'язанні війни в Україні та діє, вважаючи, що ми теж є частиною цієї війни. Це доводить, що стратегічні цілі росії жодним чином не змінилися. путін, як і раніше, хоче зруйнувати нинішній устрій євроатлантичної безпеки і відновити свій вплив у країнах Балтії та Польщі", - підкреслив Каріс.

Він навів як приклад внесок Америки і Канади в загальну безпеку в євроатлантичному просторі та висловив упевненість у тому, що Європі слід більше, ніж раніше, інвестувати в оборону і покращувати військовий потенціал. "Наразі пріоритетом Естонії є створення дивізійної структури воєнного часу, яка складалася б із наших національних і союзних підрозділів. Однак ми вже маємо дивитися далі й планувати більш детально, які підрозділи НАТО битимуться разом із нами. Тільки таким чином ми доб'ємося достатньої готовності. Тільки так ми зможемо переконати кремль у тому, що будь-яка військова атака в напрямку НАТО приречена на провал", - сказав президент Естонії.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський заявив, що кожен із партнерів України може проявити лідерство у демонтажі елементів російської агресії.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1437

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]