Головна » 2019 » Червень » 8 » Закон, який спрощує працевлаштування кваліфікованих іноземців ухвалив Бундестаг

Закон, який спрощує працевлаштування кваліфікованих іноземців ухвалив Бундестаг

Бундестаг ухвалив закон, який спрощує працевлаштування кваліфікованих іноземців

Депутати німецького Бундестагу більшістю голосів ухвалили закон, який значно спрощує працевлаштування для кваліфікованих працівників не з країн-членів ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Під час голосування в п'ятницю, 7 червня, 369 депутатів висловилися на підтримку цього законопроєкту, 257 - виступили проти. Тих, хто утримався, не було.

Ухвалений документ передбачає спрощення працевлаштування працівників-іноземців для всіх без винятку сфер, а не лише для тих, де спостерігається брак кваліфікованої робочої сили.

Також втрачає чинність теперішня норма, за якою перед працевлаштуванням іноземця з-за меж ЄС роботодавець повинен був перевірити, чи не претендують на це робоче місце громадяни ФРН чи країн-членів ЄС.

Крім того, тим іноземцям з-за меж ЄС, котрі володіють німецькою мовою та мають відповідну кваліфікацію, дозволятиметься прибути до ФРН з метою пошуку роботи та перебувати тут у статусі шукача роботи до шести місяців. Утім, такі іноземці під час пошуку робочого місця не матимуть права на отримання соціальних виплат.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1700

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]