Головна » 2020 » Червень » 30 » Закон про нацбезпеку Гонконгу Китай ухвалив

Закон про нацбезпеку Гонконгу Китай ухвалив

Китай ухвалив закон про нацбезпеку Гонконгу

Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників – вищий законодавчий орган КНР – в обхід місцевого законодавчого органу Гонконгу ухвалив закон про національну безпеку цієї автономної території
 
Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The South China Morning Post.

Документ затвердили одноголосно 162 члени комітету. Текст закону поки не розголошують, його оприлюднять сьогодні у другій половині дня, а чинності документ набуде з 1 липня.

Завдяки цьому закону китайська влада зможе в обхід місцевого уряду карати за дії, які у Пекіні розцінюватимуть як такі, що загрожують національній безпеці та підривають державну владу в Гонконгу, який має статус автономії у складі КНР.

Підготовку цього закону розкритикували у ЄС, Великій Британії, США та інших країнах. Зокрема, владу Китаю звинувачують у порушенні зобов’язань щодо Гонконгу, взятих у межах китайсько-британської угоди про передачу цієї території КНР.

У самому Гонконзі законопроєкт про нацбезпеку викликав регулярні протести населення, що завершувались сутичками з поліцією й арештами, оскільки він передбачає, що в регіоні заборонять антиурядові заклики та заклики до відокремлення від Китаю.

Серед іншого закон передбачає покарання аж до довічного ув'язнення за злочини у сфері нацбезпеки. Раніше максимальною санкцією було 10 років.

Нагадаємо, 28 червня у Гонконзі знову відбулися сутички і масові затримання.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-06-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1423

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]