Головна » 2023 » Квітень » 8 » Закупівлі боєприпасів для України по всьому світу Естонія не виключає

Закупівлі боєприпасів для України по всьому світу Естонія не виключає

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що не можна виключати закупівлю артилерійських снарядів для України поза межами Європейської економічної зони.

"Ми завжди вважали, що швидкість – це все. Якщо (боєприпаси) не можна швидко знайти в Європі, то не можна виключати і купівлю за межами Європи", – сказав Певкур в інтерв’ю естонській газеті Postimees.

Після початкової пропозиції Естонії ЄС у березні погодився поставити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів. На першому етапі блок має виділити 1 мільярд євро країнам, які можуть надіслати свої запаси негайно. Ще 1 мільярд євро піде на спільну закупівлю нових снарядів.

Члени блоку ще не домовилися про те, де саме купуватимуть ці снаряди. Франція пропонує закуповувати у європейських постачальників, сподіваючись стимулювати вітчизняну оборонну промисловість. Париж знайшов підтримку з боку Кіпру та Греції, які не хочуть, щоб тендер на закупівлю снарядів дістався Туреччині.

Однак існують побоювання, що європейська оборонна промисловість наразі не має достатніх потужностей для швидкого виробництва необхідної кількості снарядів.

“Першочерговою метою було підтримати і посилити можливості європейських виробників. Однак, якщо європейські виробники скажуть, що не зможуть виготовити снаряди за рік, а Україні потрібен мільйон снарядів, ми не повинні виключати закупівлю і за межами Європи”, – прокоментував Певкур.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1281

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]