Головна » 2019 » Квітень » 11 » Залишили під вартою засновника Wikileaks Ассанжа, у США йому загрожує до 5 років в’язниці

Залишили під вартою засновника Wikileaks Ассанжа, у США йому загрожує до 5 років в’язниці

Суд визнав засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа винним у порушенні умов звільнення під заставу і залишив його під вартою. У США Ассанжу висунули обвинувачення у «змові з метою комп’ютерного злому», що передбачає до 5 років в’язниці.

Під час засідання суду в Лондоні Ассанж не визнав своє провини, проте суддя не погодився з аргументами його захисту. Суддя назвав засновника Wikileaks «нарцисом, який не може вийти за межі власних корисливих інтересів».

У підсумку Ассанжа залишили під вартою, наступне судове засідання призначене на 2 травня.

У той же час, Мін’юст США повідомив про офіційно висунуті обвинувачення проти засновника Wikileaks — йдеться про звинувачення у змові з інформаторкою WikiLeaks та екс-аналітиком американської розвідки Челсі Меннінг для викрадення та публікації секретних урядових документів.

Санкція цієї статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 11 квітня Еквадор залишив без права притулку Ассанжа, який упродовж 7 років перебував у посольстві Еквадору в Лондоні. Засновника Wikileaks затримали британські правоохоронці через порушення режиму звільнення під заставу у 2012 році.

Водночас одна з адвокаток Ассанжа повідомила, що його арештували у зв'язку із запитом на екстрадицію.

Ассанж жив у посольстві Еквадору в Лондоні вже близько 7 років. Влада Еквадору надала Ассанжу притулок, коли той намагався уникнути екстрадиції до Швеції через розслідування звинувачень у зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях.

У травні 2017 року Швеція припинила розслідування справи Ассанжа. Однак Велика Британія заявила, що заарештує Ассанжа за порушення умов звільнення під заставу.

У січні 2018-го він отримав громадянство Еквадору.

21 квітня 2017-го року повідомлялося, що влада США планує офіційно висунути звинувачення засновникові організації WikiLeaks Джуліану Ассанжу і домогтися отримання ордера на його арешт.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1520

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]