Головна » 2016 » Квітень » 7 » Залишилися без митних підрозділів Тячівщина та Хустщина

Залишилися без митних підрозділів Тячівщина та Хустщина

Ліквідація підрозділів митниці, що розташовувались у м.Тячів та м.Хуст, і згортання відповідної митної інфраструктури викликали значне занепокоєння частини суб’єктів господарювання регіону з приводу необхідності зміни логістики митних вантажів та можливого збільшення видатків, пов’язаних із зростанням віддаленості інших підрозділів митного оформлення Закарпатської митниці ДФС від місць розташування їх виробничих потужностей.

Про це йдеться у зверненні депутатів Закарпатської облради до керівництва Державної фіскальної служби України, ухваленому на першому пленарному засіданні третьої сесії. Ініціатором цього документу став крайовий обранець Петро Голубка, до якого звернулися місцеві підприємці.

    При прийнятті поспішних рішень керівництво Державної фіскальної служби, мабуть, не відає, що всі чотири адміністративні райони, які обслуговував митний пост «Тячів» та сектор митного оформлення «Хуст» - займають 50% території Закарпаття і, що найголовніше - є гірськими районами, - цитує ініціатора депутатського звернення Петра Голубку прес-служба облради.

У документі зазначається, що «наказом Державної фіскальної служби України від 16.02.2016 №138 «Про ліквідацію, створення та зміну назв окремих митних постів митниць ДФСУ» ліквідовано митний пост «Тячів» Закарпатської митниці ДФС та сектор митного оформлення «Хуст», що входив до його складу. Зазначеними підрозділами митниці здійснювалося митне оформлення експорту та імпорту вантажів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, зареєстрованих переважно на території Тячівського, Рахівського, Міжгірського та Хустського районів.

Ліквідація підрозділів митниці, що розташовувались у м.Тячів та м.Хуст, і згортання відповідної митної інфраструктури викликали значне занепокоєння частини суб’єктів господарювання регіону з приводу необхідності зміни логістики митних вантажів та можливого збільшення видатків, пов’язаних із зростанням віддаленості інших підрозділів митного оформлення Закарпатської митниці ДФС від місць розташування їх виробничих потужностей. Окремими суб’єктами господарської діяльності також висловлювалися думки щодо втрати регіоном інвестиційної привабливості у зв’язку з відсутністю підрозділів митного оформлення та ймовірним погіршенням умов для розвитку зовнішньоекономічної діяльності.

Відповідно до статті 544 Митного кодексу України призначенням органів ДФС є створення сприятливих умов для розвитку зовнішньоекономічної діяльності, забезпечення безпеки суспільства, захист митних інтересів України, а також полегшення торгівлі, сприяння транзиту, збільшення товарообігу.

    На підставі викладеного, керуючись статтями 544, 545 Митного кодексу України, з метою забезпечення суб'єктів ЗЕД Тячівського, Рахівського, Міжгірського і Хустського районів Закарпатської області належними умовами для здійснення ними зовнішньоекономічної діяльності, вимагаємо:
    1. Розглянути питання обґрунтованості та своєчасності (доцільності) прийняття рішення щодо ліквідації митного поста «Тячів».
    2. Вжити заходів щодо формування штату та структури Закарпатської митниці ДФС з урахуванням специфіки зовнішньоекономічної діяльності суб’єктів господарювання Тячівського, Рахівського, Міжгірського та Хустського районів Закарпатської області, а також необхідності забезпечення балансу державних і суспільних інтересів регіону».

 


За матеріалами: Новини сьогодні
07-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11091

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]