Головна » 2022 » Березень » 27 » Залізничне сполучення із росією Фінляндія зупиняє

Залізничне сполучення із росією Фінляндія зупиняє

фінляндія залізничне сполучення

Державний залізничний оператор VR призупиняє вантажні перевезення через східний кордон через санкції проти росії.

VR оголосила в суботу, що її логістична дочірня компанія VR Transpoint призупиняє прийом вантажних поїздів з росії в неділю, пише yle.

"Продовження вантажних перевезень між росією та Фінляндією більше неможливе через санкції, введені проти російських залізниць. VR Group зобов'язана виконувати санкції, введені західними країнами", - заявив старший віце-президент VR Transpoint Марті Коскінен.

Російським вагонам тимчасово дозволили повертатися через кордон.

Останні квитки практично усі зрозкуплені. Пасажирські потяги Allegro між Гельсінкі та Санкт-Петербургом припинять курсувати в понеділок.

Роботу залізниці в грудні відновили після тривалої перерви на час пандемії. Тому держава попросила продовжити рух потягів, незважаючи на напад росії на Україну. Це зробили для того, щоб дозволити фінам повернутися з росії. У поїзд пускають громадян Фінляндії та росії, які отримали повний цикл щеплень, схвалених ЄС.

Міністр економічного розвитку Фінляндії Міка Лінтіля заявив про те, що проєкт АЕС "Ханхікві", у будівництві якої бере участь "росатом", не отримає ліцензії. Про це він сказав під час дискусії у парламенті, пише фінська державна телерадіокомпанія Yle.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-03-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1550

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]