Головна » 2015 » Вересень » 27 » Запрошують працевлаштовуватися у Румунії румунів із Західної України

Запрошують працевлаштовуватися у Румунії румунів із Західної України

Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку в румунське місто Бая-Маре (адміністративний центр прикордонного з Україною повіту Марамуреш) на запрошення префекта повіту Антона Рогіана.

Головна мета поїздки — обговорення перспектив економічної та культурної співпраці Закарпаття та Марамуреша. У зустрічі також взяв участь прімар (міський голова) Бая-Маре Каталін Керекеш, пише http://chas-z.com.ua/.

За словами представників Румунії, їхня країна відчуває нестачу робочих рук у легкій промисловості, деревообробній галузі та будівництві, оскільки місцеві фахівці масово виїжджають на роботу в інші країни Євросоюзу.

І цей дефіцит могла б заповнити Україна, в першу чергу Закарпаття та Буковина, де компактно проживає румунська меншина. У ході переговорів обидві сторони наголосили, що слід приділяти більшу увагу крупним міждержавним проектам, таким як, наприклад, будівництво мосту між Сігетом (Марамуреш) та Білою Церквою (Закарпаття), який здатен пожвавити економіку обох прикордонних регіонів.

— Нам самим необхідно укладати міжрегіональні угоди про співпрацю, а не чекати сигналу зі столиць, — зазначив Г.Москаль.

— І тоді столиці змушені будуть підтягуватися за нами. Першим прикладом у цьому сенсі стала угода про культурну співпрацю між Марамурешем та Закарпаттям, підписана Антоном Рогіаном, Каталіном Керекешем та Геннадієм Москалем. Церемонія підписання відбулася в спеціальному приміщенні на верхівці знаменитої Вежі Стефана — відомій у всій Румунії пам’ятці архітектури Бая-Маре.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1932

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]