Головна » 2017 » Вересень » 10 » Защемлення сідничного нерва: причини запалення, симптоми і профілактика

Защемлення сідничного нерва: причини запалення, симптоми і профілактика

Сідничний нерв - один із найбільших в організмі людини. Нерв відгалужується в стегно, коліна, гомілку, стопи і фаланги пальців. Сідничний нерв забезпечує повну рухливість ніг, тому він такий важливий для людини. Як говорить статистика, кожна 3-тя людина хоча б раз в житті страждала невралгією сідничного нерва - запалення чи защемлення нерва. Дане захворювання ще називають попереково-крижовим радикулітом або ішіасом і характерне сильною білю в спині, і часто розвивається на фоні остеохондрозу.

Неврологія може швидко прогресувати і повністю знерухоміти людину, тому при виникненні болі, оніміння, поколюванні, слабості в ногах варто звернутись за професійною допомогою - до лікарів. Звернутись за консультацією і лікування ви можете в клініку "Добробут". При виникненні ішіасу потрібно провести правильне лікування защемлення сідничного нерва, яке включає в себе медикаментозне лікування, фізіотерапію, масаж і лікувальну фізкультуру.

Симптоми попереково-крижового радикуліту:

1. порушення ходьби;
2. порушення чутливості;
3. оніміння і печіння;
4. ослаблення рухливості;
5. збільшення температури.

Причини запалення чи защемлення сідничного нерва:

1. міжпозвоночна грижа;
2. стеноз поперекового відділу;
3. при зміщенні хребців;
4. переохолодження;
5. нестабільність хребта;
6. при кісткових наростах;
7. остеохондроз;
8. отруєння важкими металами;
9. доброякісні і злоякісні пухлини;
10. подагра;
11. цукровий діабет;
12. травми;
13. вагітність;
14. артрит;
15. внутрішні кровотечі.

Чим небезпечний ішіас

При виникненні неврології сідничного нерву без лікування біль стає нестерпною. Людина не може сидіти, спати, ходити, лежати, повертатись чи нахилятися. Організм хворої людини слабне і може привести до часткового омертвіння деяких м'язів.

Профілактика неврології сідничного нерву

Щоб ви не потрапили в озвучену статистику пацієнтів з таким діагнозом, вам неодмінно проходити профілактику: займатись спортом, проводити лікувальну фізкультуру. Також варто не переохолоджувати організм і привчати організм до закалювання. Будь -які захворювання не переносити на ногах. При виконанні фізичних вправ не варто напружувати організм і уникати великих фізичних навантажень. Крім того, варто слідкувати за своєю вагою і правильно тримати осанку.

Наталия Демеш специально для http://nowyny.com


За матеріалами: Новини сьогодні
10-09-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1924

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]