Головна » 2023 » Квітень » 22 » Збивати ракети з Північної Кореї готується Японія

Збивати ракети з Північної Кореї готується Японія

Японія веде підготовку Сил реагування до можливого запуску військового супутника-розвідника або ракети з Північної Кореї.

Про це повідомило видання The Japan Times з посиланням на інформацію з Міністерства оборони країни.

“Міністр оборони Ясукадзу Хамада в суботу наказав Силам самооборони бути готовими збити північнокорейську ракету або супутник-шпигун у разі їх падіння на територію Японії”, – йдеться в повідомленні.

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин наказав запустити перший у країні військовий супутник-шпигун. При цьому він не вказав часові рамки. Кім зазначив, що супутник уже створено. Він також наказав офіційним особам прискорити підготовку до його запуску, натякаючи на те, що це може статися дуже скоро.

Тож міністр оборони Японії наказав військовим провести необхідні приготування в разі “наказу на знищення балістичних ракет”. Таке розпорядження може бути виконане за погодженням з прем’єр-міністром країни.

Підготовка Японії включає відправку наземних батарей протиракетної оборони Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) до частин префектури Окінава. Також мова йде про розгортання есмінців Морських сил самооборони Aegis, які оснащені перехоплювачами SM-3 у водах навколо країни.

Як повідомляли ЗМІ раніше, північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що перший військовий супутник-шпигун місцевого виробництва готовий. Він віддав наказ офіційним особам КНДР підготуватись до його запуску, однак точну дату не назвав. У грудні КНДР прозвітувала про успішний останній етап випробування супутника-шпигуна місцевого виробництва.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1346

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]