Головна » 2022 » Листопад » 21 » Зеленський привітав українців з Днем гідності та свободи - "ми переможемо". ВІДЕО

Зеленський привітав українців з Днем гідності та свободи - "ми переможемо". ВІДЕО

В День гідності та свободи громадяни України зберуться на Майдані Незалежності, щоб відзначити перемогу нашої держави, зазначив президент.

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем гідності та свободи. Очільник держави написав у Telegram, що "ми все подолаємо, пересилимо, переживемо, переможемо".

Президент зазначив, що в День гідності та свободи українці зберуться на Майдані Незалежності.

"Там, де завжди захищали гідність і свободу. На граніті, на барикадах під час Помаранчевої революції та Революції гідності. Там, де ми відзначали 30-річчя незалежності України. І там, де ми відзначимо День перемоги України. У мирному Києві, у мирній Україні я скажу про важливе. Про головне. Те, що лишилося незмінним. І залишиться незмінним. Слава Україні", - додав Зеленський.

Війна в Україні з росією - найважливіші нові заяви Володимира Зеленського

15 листопада Володимир Зеленський звернувся з промовою до членів "Великої двадцятки" G20, які зібралися на саміті в Індонезії, і закликав світ не пропонувати Києву компроміси з совістю і незалежністю.

Український лідер також представив низку рішень, які необхідно реалізувати, щоб гарантувати мир: відновлення територіальної цілісності нашої країни і світового порядку, виведення військ рф і припинення бойових дій, повернення справедливості, продовольча безпека, радіаційна і ядерна безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, енергетична безпека, виконання Статуту ООН, протидія екоциду, недопущення ескалації і фіксація закінчення війни.

Довідка. В Україні 21 листопада з 2014-го щороку відзначають День гідності та свободи, оскільки саме 21 листопада 2013 року розпочалися акції громадян проти того, що проросійська влада відмовилася укладати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. З цих подій розпочалася Революція гідності, унаслідок якої владу в Україні втратив проросійський президент віктор янукович та його посіпаки.

Після зміни влади в Україні рф навесні 2014 року захопила Крим та вдерлася на частину Донбасу. Рано вранці 24 лютого 2022-го росія здійснила вторгнення в Україну. Повномасштабну агресію рф проти України засудив майже увесь світ.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1479

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]