Головна » 2019 » Червень » 25 » Журналісти назвали шість бізнес-груп, кому належить український телеефір

Журналісти назвали шість бізнес-груп, кому належить український телеефір

Кому належить український телеефір: журналісти назвали шість бізнес-груп

Весь телевізійний простір України поділено між шістьма олігархами.

Про це йдеться в статті БізнесЦензора, який проаналізував приналежність найбільших суспільно-політичних телеканалів України.

Олігархові Віктору Пінчуку - власнику трубно-колісної компанії Interpipe і нафтогазових активів - належить телевізійний холдинг StarLightMedia, що об'єднує шість телеканалів: ICTV, Новий, СТБ, М1, М2 і канал Ось. Канал ICTV входить в трійку найпопулярніших каналів країни.

Другими за популярністю є телеканали олігарха Ігоря Коломойського. У його холдинг "1 + 1 Media" входить шість каналів, але ключовим з трійки найпопулярніших в Україні є "1 + 1".

Трійку топових телевізійних холдингів замикає Медіа група "Україна", що належить найбагатшому українцю Рінату Ахметову. У той же час, у каналу "Україна" найвищі рейтинги.

На четвертій позиції медіахолдинг олігарха Inter Media Group Дмитра Фірташа, який знаходиться в Австрії в очікуванні рішення про екстрадицію в США за підозрою в корупції. Ключовим каналом групи є Інтер. Міноритарним партнером Фірташа по Інтеру є нардеп Сергій Льовочкін.

Одіозний політик і бізнесмен Віктор Медведчук за рік став власником трьох телеканалів: 112, NewsOne і ZIK. Про купівлю останнього - ZIKa у львівського бізнесмена Петра Димінського стало відомо тиждень тому. 112, NewsOne і ZIK увійшли в новостворений медіахолдинг "Новости", який очолив Олексій Семенов.

На останньому місці два телеканали з орбіти п'ятого президента Петра Порошенка. При цьому у 5 каналу, який йому офіційно належить, найнижчі рейтинги серед семи всеукраїнських новинних телеканалів. А телеканал "Прямий", який записаний на колишнього регіонала Володимира Макеєнка, знаходиться на третьому місці в категорії новинних телевізійних каналів.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1445

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]