Головна » 2019 » Березень » 14 » Звіт контррозвідки - РФ застосовує проти Швеції доктрину сірої зони

Звіт контррозвідки - РФ застосовує проти Швеції доктрину сірої зони

РФ застосовує проти Швеції доктрину сірої зони - звіт контррозвідки

Росія є головною загрозою безпеці Швеції.

Про це йдеться у звіті спецслужби Швеції SAPO за 2018 рік, опублікованому 14 березня, пише Polsat.

"Росія розробила доктрину сірої зони, яка означає, що вона хоче впливати на Швецію та інші країни, не вдаючись до збройного конфлікту. У її рамках постійно збираються конфіденційні дані, які можуть бути використані за необхідності для дестабілізації країни", - каже керівник контррозвідки SAPO Даніель Стенлінг.

За даними SAPO, Росія намагається досягти своїх цілей через інформаційні пропагандистські кампанії, кібератаки, а також придбання стратегічних компаній і технологій.

За оцінками шведської контррозвідки, третина співробітників російського посольства в Стокгольмі є помічниками спецслужб.

У доповіді SAPO також згадується загроза з боку Китаю. Країна спеціалізується на економічній розвідці та кібератаках. Важливим викликом у сфері безпеки є розвиток технології 5G та штучного інтелекту.

Підкреслено, що важлива для суспільства ІТ-інфраструктура недостатньо захищена від зовнішніх атак.

За даними SAPO, у Швеції також існує зростаюча загроза з боку екстремістських груп, метою яких є "зміна соціального порядку" або теракти.

Нагадаємо, напередодні МЗС Швеції викликало посла Росії у Стокгольмі Віктора Татарінцева у зв’язку з активністю російської розвідки.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1481

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]