Головна » 2014 » Січень » 4 » Київська ДАІ заднім числом складає протоколи на автомайдановців

Київська ДАІ заднім числом складає протоколи на автомайдановців

Водіїв, які брали участь в автопробігу до Межигір'я, запрошують на розмову. Далі - складають адмінпротоколи й забирають права, твердять учасники пробігу. Мовляв, під час акції інспектори наказали зупинитися, втім кермувальник поїхав далі.

Олексій - один з тих, до кого ДАІвці прийшли додому. Чоловік припускає - зацікавилися його особою, бо їздив до Межигір'я.

Олексій Ткачук, учасник автомайдану:
- Зустріли сусіди мою маму, передали їй цей папірчик, сказали, щоб він, тобто я - власник автомобілю - зателефонував за цим номером і домовився приїхати на зустріч. Як що, то вони можуть мене і підвезти, це по словах сусідів.

За вказаним номером водій не зателефонував, тож ДАІвці прийшли вдруге.

Олексій Ткачук, учасник автомайдану:
- Сьогодні зранку знову ж таки о сьомій 50 стук в двері, дзвінок - і дуже довго: давай, виходьте, відкривайте. Я почитав в інтернеті, в людей відбирають права.

Тому Олексій не відчинив. У столичному відділі ДАІ пояснюють - учасники пробігів рухалися в колонах без дозволу автоінспекції, мали брудні номери та створювали перешкоди в русі. Ще й на вимогу правоохоронців не зупинялися. Тому тепер міліціянти намагаються з'ясувати, на кого виписувати протокол - на власника машини, чи кермував хтось інший.

Юрій Лукіша, керівник відділу УДАІ в м. Києві:
- З'ясовується чи особа керувала і чи була в тому місці чи не була. А потім складається протокол відповідно до адміністративного законодавства, стаття 251.

Єдиними доказами, що автомобіль їхав у колоні та не зупинився, ДАІвці називають власне слово й євросимволіку на машині.

- А що, недостатньо рапорта працівника ДАІ? Ну всі ви бачите, що ці автопробіги, вони рухаються з символікою, тобто зрозуміло, що вони причетні.

Юристи ж кажуть: складені за кілька днів після порушення протоколи водії зможуть легко оскаржити в суді.

Сергій Костира, юрист:
- Аби це було відразу на місці - нема питань, роз'яснили особі права, виписали протокол, направили матеріали до суду, через деякий час стверджувати про те, що особа щось порушувала, по-перше, повинно бути видно, хто саме сидить за кермом. Якщо особу не видно, то працівники ДАІ розраховують на свідомість громадян та можуть просити людей визнати, що саме в той момент ця особа була за кермом.

Сьогодні учасники автомайдану висловили своє невдоволення діями столичної автоінспекції. На акцію під Управління ДАІ прийшли кілька сотень людей.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
04-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11173

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]