Головна » 2013 » Березень » 22 » Привиди морів і океанів: бригантина «Марія Селеста». ВІДЕО

Привиди морів і океанів: бригантина «Марія Селеста». ВІДЕО

  Привиди морів і океанів: бригантина «Марія Селеста»

Класичним прикладом кинутого корабля-примари є, мабуть, бригантина під назвою «Марія Селеста», виявлена ​​в 650 кілометрах від Гібралтару четвертого грудня 1872 року.

У море це судно вийшло п'ятого листопада того ж року під командуванням 38-річного Бенджаміна Бріггса. На кораблі, крім капітана і семи чоловік команди, знаходилися дружина Бріггса разом з його дворічною донькою. І ось через чотири тижні «Марія Селеста» була виявлена ​​покинутою, без жодної душі на борту.

Судно в цілому виглядало непошкодженим. Хронометр і сектант знайдені не були, що говорить про евакуацію команди. Компас зруйнований, мабуть, в результаті невдалої спроби зняти його. У капітанській каюті залишилися недоторканими дві пачки грошей і шкатулка з дорогоцінними прикрасами. На підлозі були розкидані іграшки, а швейна машинка капітанської дружини стояла з незакінченим шиттям.

У плавання корабель вирушив з одною рятувальною шлюпкою, яка, найімовірніше, була спущена на воду. Перевозимий «Марією Селестою» вантаж виявився незайманим, як, втім, і шестимісячний запас продовольства. З паперів на борту залишився лише судновий журнал, останній запис в якому датовано двадцять четвертим листопада.

Доля всіх людей, які знаходилися на бригантині, досі покрита мороком. Через деякий час з'являлися деякі самозванці, які видавали себе за одного з членів екіпажу і намагалися нажитися на цій трагедії, але так чи інакше вони всі були викриті.

За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11795

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]