Головна » 2024 » Квітень » 10 » У Німеччині спалахнув новий скандал через допомогу Україні - "бояться"

У Німеччині спалахнув новий скандал через допомогу Україні - "бояться"

У Німеччині спалахнув політичний скандал через заклик 30 місцевих депутатів, які представляють майже всі ключові партії, припинити допомогу Україні. До нього також приєдналися правоекстремісти. Про це повідомляє Spiegel.

Так, відкритий лист із мотивацією "служити світу", текст якого опублікували на офіційному сайті адміністрації округу, підписали 32 особи, депутати округу Укермарк у землі Бранденбург.

Зокрема, вони закликали федерального канцлера Олафа Шольца та президента Бундестагу Бербель Бас "взяти на себе відповідальність за мирне врегулювання замість подальших постачань зброї "Україні.

При цьому депутати заявили, що бояться подальшої ескалації війни і наполягають, що Німеччина має робити все можливе для сприяння завершенню війни дипломатичними методами та "просування мирного співіснування між народами".

Видання пише, що однією пропозицією у листі висловлюється суворий осуд нападу росії на Україну, але далі ніде не згадується ні про російського диктатора володимира путіна, ні про необхідність відповідальності росіян за військові злочини в Бучі, Маріуполі та інші.

Як зазначається, лист не підписали представники лише однієї партії – "Зелених", під ним є підписи місцевих депутатів ХДС, СДПН, "Вільних демократів", "Лівих", правопопулістів "АдН" та представника скандальної праворадикальної "Дом" (Die Heimat, колишня "Національна демократична партія").

При цьому присутність у списку останніх, поряд із підписами депутатів провідних політсил, викликала багато питань через репутацію цієї партії. Зокрема, на початку року Федеральний конституційний суд підтримав заборону на її держфінансування як правоекстремістську.

Так, голова фракції "Лівих" у земельному парламенті Бранденбургу Себастьян Вальтер заявив, що на момент узгодження свого підпису не знали про те, що "АдГ" та "Дом" також планують приєднатися.

У свою чергу голова фракції ХДС Ян Редман сказав, що обмежень на те, хто приєднається до листа, не було.

А ось СДПН спробувала дистанціюватися від листа – лідер фракції у земельному парламенті Даніель Келлер зазначив, що представники партії не мали б ставити підписи під одним листом з "АдН". Крім того, у місцевій організації зазначили, що не можуть підтримати односторонню заяву, де не називають агресора та не враховують потреби забезпечити Україні можливість захищатися.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-04-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1450

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]