Головна » 2023 » Грудень » 12 » Укріплювати і мінувати кордон з білоруссю продовжує Україна

Укріплювати і мінувати кордон з білоруссю продовжує Україна

По всій ділянці кордону копають протитанкові рови, споруджують залізобетонні загородження.

Не зважаючи на зміну погоди, інженерні підрозділи Державної прикордонної служби працюють над встановленням різного типу інженерних загороджень. Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

"По всій ділянці українсько-білоруського кордону копають протитанкові рови. Продовжуємо спорудження залізобетонного, металево-сітчастого загородження та загородження з колючо-ріжучого дроту типу Єгоза. На відкритих ділянках місцевості також встановлюємо протитанкові бетонні піраміди", — розповів помічник голови ДПСУ Андрій Демченко.

Для проведення робіт використовують як відомчу спецтехніку, так і техніку, отриману в якості допомоги. Також укріплення відбувається за активного сприяння органів місцевого самоврядування.

Спільно з підрозділами Сил оборони, на загрозливих напрямках продовжується нарощення мінно-вибухових загороджень.

"На даний час ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольована. Але ми розуміємо загрозу, яка може йти з цього напрямку, адже дана країна продовжує підтримувати росію у війні, розв’язаній проти нашої держави. За обстановкою по той бік кордону постійно стежать підрозділи розвідки, аби оцінювати стан загрози для вчасного реагування", — зазначив Демченко.

До теми: Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, як сапери цілодобово роблять прикордонні райони Північної операційної зони непрохідним для ворожих сил.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-12-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1585

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]