Головна » 2023 » Квітень » 13 » 15 співробітників посольства рф Норвегія оголосила персонами нон-грата

15 співробітників посольства рф Норвегія оголосила персонами нон-грата

Їх діяльність несумісна з їх дипломатичним статусом, сказала влада країни.

Уряд Норвегії висилає з країни 15 російських дипломатів за підозрою в шпигунстві під час роботи в посольстві росії в Осло.

Як пише The Washington Post, міністр закордонних справ Аннікен Хюітфельдт назвала це важливим заходом з протидії та скорочення масштабів діяльності російської розвідки в Норвегії та захистом своїх національних інтересів.

"росіян оголосили персонами нон грата, які повинні покинути Норвегію в короткі терміни. Ми не будемо видавати візи співробітникам розвідки, які звертаються за візою", - сказав Хюітфельдт.

В уряді заявили, що діяльність висланих дипломатів "несумісна з їх дипломатичним статусом". "Мова йде не про рядових дипломатів, а про розвідників під дипломатичним прикриттям", - додала вона.

Висилка дипломатів з Норвегії

У МЗС росії заявили, що москва відповість тим же на дії Норвегії.

У Норвегії відповіли, що у росії немає причин реагувати, оскільки їх дипломати в росії не є агентами розвідки під прикриттям.

Хюітфельдт назвала росію "непередбачуваним сусідом", проте підкреслила, що Осло хоче нормальних дипломатичних відносин з росією, і що в Норвегії раді російським дипломатам.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1317

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]