Головна » 2018 » Листопад » 29 » 208 мікропроектів ПРООН за 11 років на Закарпатті втілили в життя. ВІДЕО

208 мікропроектів ПРООН за 11 років на Закарпатті втілили в життя. ВІДЕО

За 11 років на Закарпатті втілили в життя 208 мікропроектів ПРООН (ВІДЕО)

У 2008-2017 рр. на Закарпатті діяв проект Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Його метою було створити в регіоні сприятливе середовище для соціально-економічного розвитку.

Про цей проект та цілі сталого розвитку ПРООН, які впроваджують на Закарпатті, говорили в “Темі дня: Ужгород” на UA: ЗАКАРПАТТЯ, що наразі мовить під логотипом “Тиса-1”.

«Ми надавали невеликі гранти для громад у сфери енергоефективності, водозабезпечення, охорони здоров’я, збереження довкілля. Також працювали у напрямку сталого розвитку міст. Громади визначали пріоритети та брали безпосередню участь в реалізації цих ініціатив. Крім надання невеликих грантів, наша організація супроводжувала проекти та навчала громади”, — розповіла регіональна координаторка ПРООН Любов Павлович у “Темі дня: Ужгород”.

Як повідомила координаторка міжнародної програми, загалом, на Закарпатті вдалося реалізувати 208 мікропроектів. “Більшість з них стосувалися, переважно, сільських громад та впроваджувалися у сферах енергоефективності та енергозбереження. Ми співпрацювали з такими населеними пунктами, де було не більше 10 тисяч жителів», — сказала в ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ Любов Павлович.

Одним із таких сіл Закарпаття стало Соломоново Ужгородського району. У тамтешньому дитсадку реалізували проект енергоефективності: замінили систему теплозбереження та покрівлю, встановили нові вікна та двері, а також геліоколектор для підігріву води. Умовою надання гранту на це все було те, що сама громада впроваджуватиме цей проект.  

Регіональна координаторка ПРООН Любов Павлович також зауважила, що з 208-ми мікропроектів найдорожчі реалізували у 2017 році: два ОСББ в місті Хуст здійснили комплексну термомодернізацію своїх будинків. Проекти обійшлися у близько 5 млн грн кожен.

Додамо, цілі сталого розвитку були затверджені ООН у вересні 2015 року. Для Закарпаття пріоритетними є: захист екосистем суші, гідна праця й економічне зростання, якісна освіта, сталий розвиток міст та громад, інформує  “UA:Закарпаття”.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-11-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1571

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]