Головна » 2021 » Листопад » 22 » Босфор пройшов корабель з катерами Island для України

Босфор пройшов корабель з катерами Island для України

корабель катер Island

Корабель з двома модернізованими патрульними катерами берегової охорони США, призначеними для посилення сил ВМС України, пройшов через Босфор. Про це повідомив турецький шипспоттер Йорук Ісік (Yoruk Isik), який публікує інформацію про рух військових кораблів через протоку Босфор, пише УНН.

“Як частина програми морської безпеки командування військових морських перевезень, суховантажне судно Ocean Grand під американським прапором США перетнуло Босфор у бік Чорного моря на шляху з Балтімора до Одеси, з двома катерами берегової охорони США, переданими зі Сполучених Штатів до України, на борту”, — повідомив блогер.

США передають Україні два катери класу Island USCGC Ocracoke WPB-1307 (перейменовано на Sumy P192) та USCGC Washington WPB-1331 (перейменовано на Fastiv P193).

Корабель із двома патрульними катерами 8 листопада відправився з Балтімора в український порт Одеса. Українські моряки вже пройшли ретельне навчання на суднах у США. У 2019 році Україна отримала два подібних судна.

Два нових катери є частиною пакету безпеки для України вартістю понад 2,5 мільярда доларів з 2014 року, коли Росія анексувала Кримський півострів, а підтримувані Росією сепаратисти захопили частину східної України, повідомляє посольство США в Києві.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1667

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]