Головна » 2017 » Січень » 30 » Чи є пиво корисним? Думка експертів

Чи є пиво корисним? Думка експертів

Чи є пиво корисним? Думка експертів

Українці ставляться до пінного напою з особливою повагою. Пиво вживається нашими співвітчизниками часто, не залежно від пори року. Тому й виробників цього слабоалкогольного напою у нас вистачає, а полиці магазинів пропонують нам найрізноманітніший асортимент.

Дуже часто пивовари пропонують нам авторські рецепти пива, розробляючи крафтовий напій. А деякі пішли ще далі, вишукуючи в архівах стародавні і незаслужено забуті рецепти, якими користувалися ще наші прадіди.

Але чи є пиво корисним напоєм, як часто його можна вживати та чи існує в Україні певна культура споживання? На ці питання відповів власник "Першої Приватної Броварні" Андрій Мацола одному з українських видань.

Бізнесмен каже, що помірне вживання пива дійсно може бути корисним для організму. Але, на жаль, українці не зовсім досконало знайомі з культурою споживання цього напою, тому радше завдають собі шкоди ним, аніж приносячи користь. Ситуацію погіршуються деякі виробники, що почали випускати пиво в дволітровій тарі, ніби спонукаючи споживачів вживати ще більше пива.

Проте, якщо смакувати пінний напій помірно, можна виділити деякі переваги цього напою.

Наприклад, пиво допоможе знизити артеріальний тиск та рівень холестерину в крові. Люди, які генетично можуть захворіти на атеросклероз мають вживати пиво як засіб для профілактики захворювання.

Експерти зазначають, що пиво, якщо вживати його помірно і систематично, покращує згортання крові, поліпшує роботу серця і судин.

Лікарі запевняють, що за допомогою пива можна позбутися токсинів та вивезти шлаки з організму, а хміль, що міститься у напої, здатен боротися зі шкідливими бактеріями.
Пиво також позитивно впливає на гостроту зору та на травну систему.

Пінний напій запобігає вимиванню кальцію з організму, крім того, містить безліч корисних елементів та необхідних для нормального розвитку вітамінів.

Пиво також застосовують для зовнішнього використання, його цілющі дії помітили виробники шампунів, кремів та інших засобів для догляду за собою. Саме тому пиво часто входить до складу косметики.

До речі, експерти з Іспанії помітили, що в темному напої знаходиться більше заліза, ніж у світлому, яке втратило корисні елементи через фільтрацію.

Джерело: http://readonline.com.ua/


За матеріалами: Новини сьогодні
30-01-2017
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11350

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]