Головна » 2022 » Жовтень » 19 » Чітке пояснення військового експерта - якої військової допомоги Україна потребує від Ізраїлю

Чітке пояснення військового експерта - якої військової допомоги Україна потребує від Ізраїлю

Ізраїль змінив позицію щодо надання військової допомоги Україні. Все це на тлі передачі Іраном ракет росії.

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко розповів, якої саме помочі Україна потребує від Ізраїлю зараз найбільше. Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі 24 каналу.

За його словами, насамперед Україні потрібна інформація про іранські об'єкти військово-промислового комплексу, а також відомості про:

  •     їхні потужності;
  •     розташування;
  •     виробничі можливості.

Усе для того, аби ми могли розуміти, до яких неприємних "сюрпризів" від Ірану готуватись.

Крім цього, нам також потрібна інформація від Ізраїлю щодо їхнього досвіду боротьби з іранськими безпілотниками, ракетами або іншою зброєю.

Зрештою, нам потрібна безпосередня допомога від країни.

Якщо Ізраїль не бажає надавати засоби протиповітряної оборони, зенітно-ракетні комплекси та "Залізний купол" чи "Пращі Давида", які вони використовують – це одне. Однак в Ізраїлю точно є антидронові технології, які дають можливість переривати сигнали дрона з супутнику, – зазначив Мусієнко.

В принципі, у них також є відповідні системи, які можуть знищувати дрони, зокрема шахіди.

Напередодні видання The Washington Post із посиланням на представників безпеки США та союзників повідомило, що Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю Росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а і ракети класу "земля-земля".

У виданні також зазначали, що Україна після масованих обстрілів 10 – 11 жовтня зверталася до Ізраїлю з проханням допомогти із системами ППО "Залізний купол" та зенітно-ракетними комплексами Barak-8. Ізраїль буцімто відмовив через страх перешкоджання росією здійснення операцій у сирії.
    
Водночас у NYT зазначили, що Ізраїль міг надати Україні розвідувальні дані про іранські дрони-камікадзе, які використовує росія.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що шокований відсутністю допомоги Україні від Ізраїлю з початку повномасштабного вторгнення росії.

Тож Україна вирішила надіслати уряду Ізраїлю офіційну ноту з проханням невідкладно надати системи ППО. Київ хоче започаткувати співробітництво щодо отримання Україною відповідних технологій.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-10-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1320

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]