Головна » 2013 » Листопад » 21 » Чопська влада пояснила, чого з кранів тече вода бурого кольору

Чопська влада пояснила, чого з кранів тече вода бурого кольору

На початку листопада у Чопі сталася надзвичайна ситуація: у місті на кілька днів ввели обмеження на водопостачання через складні погодні умови. Водопровідні системи не змогли належно відфільтрувати воду, каламутність якої в кілька разів перевищувала норму. Через що з водопровідних кранів містян текла вода бурого кольору.  Сьогодні, 21 листопада, в Чопській міській раді відбулася нарада при міському голові про стан водопостачання міста та заходи по поліпшенню якості питної води.

За словами міського голови Чопа Галини Цар, місто історично тісно пов’язане із залізницею, а в питання водопостачання повністю залежне від цієї структури. «Міська влада вже намагалася знайти альтернативні джерела подачі води – було пробурено 4 свердловини, однак наразі вони заморожені. Міський бюджет не володіє такими коштами (а це мільйони гривень), аби завершити будівництво. Натомість держава також наразі не може нам допомогти, адже відомо в якій складній економічній ситуації сьогодні перебуває Україна. Тому нині слід сконцентрувати усі сили на безперебійній роботі діючої насосної станції залізниці», - сказала міський голова.

Директор ВП «Ужгородська дистанція водопостачання ДТГО «Львівська залізниця» Мирослав Сура повідомив, що при даному технічному оснащенні насосної станції не можна зі стовідсотковою впевненістю стверджувати, що подібна НП не повториться. Будівництво ж нового резервуару, який би значно покращив ситуацію, коштує мільйони. Таких коштів у залізниці немає, тому наразі доводиться обходитися діючим обладнанням, – повідомляє відділ внутрішньої політики Чопської міської ради.

Мирослав Сура  пообіцяв вчасно повідомляти Чопську міську раду про надзвичайні ситуації, що виникають, а також у найкоротші строки їх вирішувати. Натомість Галина Цар доручила відповідним відділам оперативно та усіма можливими методами інформувати населення міста про можливе обмеження подачі води.

Також на нараді піднімалося питання про тарифи на водопостачання. В Чопі вони є найнижчими в Україні. Відповідно, в тарифах не враховані ті витрати, які несе залізниця.  За таких умов про якусь модернізацію говорити недоречно. Водночас підвищення тарифів вирішується на державному рівні і відповідної згоди наразі не отримано, – кажуть у міській раді.  

Довідка:

Насосна станція на річці Латориця була побудована ще на початку ХХ століття для забезпечення локомотивів на станції Чоп водою. В кінці 1940-х років, а згодом у 1976-му, додатково встановили фільтри і почали подавати воду в місто. З часу існування системи проводився лише поточний ремонт. Сьогодні забезпеченням Чопа водою займається ВП «Ужгородська дистанція водопостачання ДТГО «Львівська залізниця».


За матеріалами: Новини сьогодні
21-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11247

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]