Головна » 2017 » Березень » 6 » День третій - суд обирає запобіжний захід Насірову

День третій - суд обирає запобіжний захід Насірову

Третій день поспіль Солом'янський районний суд Києва намагається обрати запобіжний захід усуненому від обов'язків главі Державної фіскальної служби  Роману Насірову, який отримав статус підозрюваного у так званій газовій справі.

Сьогоднішнє засідання, як і попередні, проходить в будівлі Шевченківського райсуду, в якому тимчасово розташовується і Солом'янський.

У тісному залі, крім учасників процесу, знаходяться безліч представників ЗМІ. У той же час під судом зібралися мітингувальники, які вимагають справедливого правосуддя щодо Насірова і одночасно блокують будівлю на випадок спроби підозрюваного покинути її.

Періодично в залі суду і на вулиці, серед протестуючих, можна побачити деяких народних депутатів.

Перше судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Насірову - 4 березня 2017 року - було коротким і фактично не відбулося: невідомі  повідомили про "вибухівку" в будівлі суду. Після оголошення перерви відстороненого главу ДФС відвезли спочатку в Лікарню швидкої медичної допомоги, а звідти - в Феофанію, де до цього, 2 березня, Насірову було повідомлено про підозру.

5 березня на черговому засіданні адвокати чиновника  заявили відвід слідчому судді Олександру Бобровнику нібито через його упередженість. Розглянути дане клопотання повинен був інший суддя, однак, як виявилося, в той день він був відсутній. В результаті в судовому засіданні було  оголошено перерву до понеділка, 6 березня.

Опівночі 6 березня закінчився термін тимчасового утримання глави ДФС під вартою, в зв'язку з чим його повинні були відпустити. У той же час ще з вечора 5 березня під судом зібралися мітингувальники, які заблокували будівлю і почали вимагати продовження засідання.

Пізніше адвокат Насірова Олександр Лисак повідомив, що його підзахисний погодився на те, щоб співробітники НАБУ і САП цілодобово вели за ним спостереження до рішення суду. Ніч на 6 березня чиновник  провів в будівлі суду.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1884

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]