Головна » 2024 » Березень » 6 » До розширення допомоги Україні, включаючи присутність іноземних військ, закликав президент Чехії

До розширення допомоги Україні, включаючи присутність іноземних військ, закликав президент Чехії

Президент Чехії Петр Павел після зустрічі зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном закликав до розширення форм допомоги Україні, включно з можливою військовою присутністю. Минулого тижня питання про це порушив президент Франції. Про це пише Novinky.

Павел підкреслив, що йдеться не про відправку бойових підрозділів, а про форми допомоги та "небойову взаємодію".

Я за те, щоб шукати нові шляхи, включаючи продовження дискусії про можливу присутність в Україні. Європа повинна відігравати більшу роль у стримуванні росії. Давайте не будемо обмежуватися там, де не потрібно», — сказав президент Чехії.

За його словами, однаково, якщо, наприклад, українські військові проходять навчання із західними інструкторами на батьківщині чи безпосередньо в Україні.

"Україна, незважаючи на те, що зазнала нападу, все ще залишається суверенною державою. Від нас залежить, яку форму допомоги ми оберемо", — сказав Петр Павел.

Він також нагадав, що можлива навчальна місія не є порушенням жодних міжнародних правил.

Запитайте президента путіна, чого він готовий не робити. Хто почав війну в Україні? володимир путін. Хто загрожує ядерною зброєю? Президент путін. Які її стратегічні межі?", — зазначив Макрон.

Президент Франції також нагадав, що європейські країни не можуть просто спекулювати можливою реакцією росії і повинні проявити рішучість.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-03-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1597

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]