Головна » 2023 » Березень » 14 » ЄС має розпочати переговори з Україною про вступ уже цього року - президент Литви

ЄС має розпочати переговори з Україною про вступ уже цього року - президент Литви

Президент Литви Гітанас Науседа переконаний, що Європейський Союз має розпочати з Україною переговори про вступ до Союзу вже цього року.

Про це він сказав у вівторок у Страсбурзі на спільному з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою підході до преси.

"Україна належить Європейському Союзу - українці довели це вже багато разів. І наше завдання - допомогти їм досягти цієї цілі, провести всі необхідні реформи для того, щоб приєднатися до Європейського Союзу. Я вітаю заяву, яку ви, мадам президентка, зробили щодо переговорів про вступ - ми маємо націлитися, щоб розпочати переговори про вступ уже цього року".

Науседа переконаний, що європейська перспектива - це те, що "дає надію і силу українському народу, який бореться на полі бою за свою свободу".

"Також важливо продовжувати чинити тиск на росію і продовжувати застосовувати послідовну політику санкцій. Ці санкції мають бути болючими, і не має бути місця для їх обходу".

Крім того, президент Литви наполягає на тому, що необхідно шукати можливості притягнути до відповідальності росію за вчинення в Україні злочинів агресії.

Науседа також наголосив на важливості об'єднання зусиль у боротьбі з російською дезінформацією та переглядом історії.

"Є необхідність у спільній політиці ЄС щодо історичної пам'яті. Ми маємо робити більше".

Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії, які були визначені при отриманні статусу кандидата. Це може дати старт переговорам щодо вступу в ЄС, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Президент головного міжпартійного об’єднання у Євросоюзі Європейської народної партії Манфред Вебер виступив за початок переговорів з Україною про вступ до ЄС у 2023 році.

Членство України в ЄС та НАТО не повинно розглядатись як благодійність або ж відкуп, оскільки це становить інтерес й для самої ж Європи, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1299

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]