Головна » 2022 » Січень » 14 » Головні факти про "Омікрон" оприлюднило МОЗ

Головні факти про "Омікрон" оприлюднило МОЗ

омікрон

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало інформацію про те, що відомо про новий штам коронавірусу "Омікрон".

За попередніми результатами наукових досліджень:

  • «Омікрон» частіше призводить до інфікування в домашніх осередках у порівнянні зі штамом «Дельта».
  • Новий штам має менший інкубаційний період. У середньому він становить 3 доби.
  • Відбувається зсув захворюваності на штам «Омікрон» у більш молоду вікову групу. Якщо середній вік осіб, хворих на штам «Дельта», був 38,3 роки, то на «Омікрон» – 30,8 роки.
  • Збільшується і ризик повторного зараження – реінфекції. У випадку із «Дельтою» він становив близько 2,5%, для «Омікрону» – у понад 5 разів вище, 13%.
  • Попередньо, «Омікрон» у 2,9 раза більш інфекційний, ніж «Дельта». Тобто новий штам більш заразний у порівнянні із «Дельтою».
  • У країнах, де він вже виявлений, подвоєння випадків зараження на рівні спільноти відбувається в 1,53 дня.

Окрім того, наразі немає інформації для оцінки будь-якої зміни тяжкості інфекції, яку спричиняє «Омікрон». Попередні дані свідчать, що нових незвичних симптомів у хворих на вказаний штам не спостерігається.

Дані вказують на зниження ризику госпіталізацій серед інфікованих цим штамом. У порівнянні зі штамом «Дельта», випадки захворювання на «Омікрон» мають на 15-20% менший ризик будь-якої госпіталізації та на 41% менший ризик госпіталізації з перебуванням протягом 1 або більше ночей в лікарні, зазначає МОЗ.

Ризик надходження у відділення екстреної допомоги чи госпіталізації для «Омікрону» є вполовину меншим, ніж для «Дельти».

Лише в 0,6% хворих на Omicron були госпіталізовані, у порівнянні з 1,6% хворих на інші штами коронавірусної хвороби. Водночас дані щодо госпіталізацій не є остаточними.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-01-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1616

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]