Головна » 2021 » Серпень » 4 » Головні зміни - посилення правил в'їзду в Україну

Головні зміни - посилення правил в'їзду в Україну

кордон в'їзд Україна

Завтра в Україні зміняться правила перетину кордону. Для тих, хто приїхав з Росії чи Індії, буде обов'язкова самоізоляція, яка триватиме два тижні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Зокрема іноземцям, за виключенням окремих категорій, як і раніше, під час в»їзду в Україну потрібно мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування від COVID-19, який діє на весь термін перебування в Україні. А також негативний результат ПЛР чи експрес-тестування на COVID-19, які проведені не більш як за 72 години до перетину державного кордону. Або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених", — ідеться у повідомленні.

З 5 серпня обов"язковою для іноземців стає самоізоляція протягом 10 днів. Потрібно також буде встановити додаток "Вдома". Самоізоляція припиняється у випадку отримання негативного тесту на коронавірус.

"Самоізоляція не потрібна іноземцям зі страховим полісом та документом, що засвідчує повну вакцинацію", – мовиться у повідомленні.

Отже, завтра вводять такі терміни самоізоляції:

  • 10 днів для іноземців та українців (починається через 72 години після перетину кордону, під контролем додатка "Вдома").
  • 14 днів для осіб, які прибули з Росії або Індії, якщо вони перебували там довше тижня протягом останніх 14 днів (починається з моменту перетину кордону).

Хто може уникнути самоізоляції:

  • Іноземці зі страховим полісом і документом, що засвідчує повну вакцинацію.
  • Тому, хто має на руках довідку про повну вакцинацію, або документ, виданий у встановленому МОЗ порядку, що підтверджує отримання однієї дози вакцини.
  • Громадяни України, які не досягли 18-річного віку, а також українці, які виїхали за кордон до 4 серпня.
  • У разі отримання негативного результату тестування на COVID, крім осіб, які прибули з Росії або Індії.

Що не зміниться:

Для перетину кордону іноземці або особи без громадянства як і раніше повинні пред'явити:

  • страховий поліс;
  • один з трьох документів: негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду, або довідку про повну вакцинацію.

За матеріалами: Новини сьогодні
04-08-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1486

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]